Haberimizde
  • Anasayfa
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • YEREL
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR
  • YAŞAM
  • OTOMOBİL
Facebook Twitter Instagram
Haberimizde
Facebook Twitter Instagram
Subscribe
  • ANASAYFA
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR
  • YEREL
  • OTOMOBİL
  • YAŞAM
Haberimizde
haberimizde Anasayfa » Elektrikli araç ve yenilenebilir enerji teknolojilerine 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlanıyor

Elektrikli araç ve yenilenebilir enerji teknolojilerine 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, 2030'a kadar elektrikli araçlar ile dağıtık üretim ve yenilenebilir enerji teknolojileri için toplamda 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapılacağını bildirdi.
chagodBy chagod16.06.2022Updated:16.06.2022
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Elektrikli araç ve yenilenebilir enerji teknolojilerine 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlanıyor
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Elektrikli araç ve yenilenebilir enerji teknolojilerine 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, 2030'a kadar elektrikli araçlar ile dağıtık üretim ve yenilenebilir enerji teknolojileri için toplamda 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapılacağını bildirdi.

Ankara

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) 14. Sektör Değerlendirme Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bugün özellikle doğal afet zamanında dağıtım şirketlerinin atacağı adımları ele alacaklarını ifade etti.

Elektrik dağıtım sektörünün 2021’de yaşanan küresel tedarik sorunlarına rağmen yatırımlarını büyük oranda gerçekleştirdiğini vurgulayan Dönmez, “2016-2020 arasında yani 3. uygulama döneminde toplam 74,3 milyar liralık elektrik dağıtım yatırımı yapıldı. 2021-2025 yıllarını kapsayan 4. uygulama dönemi için bu rakam 124 milyar lira olarak belirlendi. Halihazırda 16 milyar lirası şebeke, 4 milyar lirası da diğer yatırımlar olmak üzere toplam 20 milyar liralık yatırım hayata geçirildi.” diye konuştu.

Bakan Dönmez, planlı bakım için de yüzde 99,3’lük gerçekleşme oranına ulaşıldığına dikkati çekerek, burada daimi rehabilitasyon, yenileme ve geliştirmenin önemli olduğunu anlattı.

Elektrikte kayıp oranının 2000’li yılların başında yüzde 20’den fazla olduğunu kaydeden Dönmez, “Bugün ise neredeyse yarı yarıya bir düşüş görüyoruz. 2021’de elektrikte kayıp oranını yüzde 11,9’a düşürdük.” ifadesini kullandı.

– Resmi ve dini bayramlarda borçtan kaynaklı kesinti yapılmayacak

Dönmez, müşteri memnuniyeti kapsamında çağrı merkezlerine gelen aramaların da önemine değinerek, şirketlerin çağrı merkezlerine ulaşılabilirlik oranının yüzde 99,5 olduğunu aktardı.

Şirketlerin bakım zamanı, içeriği, kullanılan malzeme ve tutanaklar gibi verilerin raporlandığı Bakım Yönetim Sistemi’ni kuracakları bilgisini veren Dönmez, “Acil durumlara ilişkin bir yönetim planları olacak. Gerekiyorsa İHA’ları ve dronları envanterlerine dahil etmelerini arzu ediyoruz. Yine olası bir durumda mobil jeneratörlerin sahada hazır bulunmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın aldığı hizmetin kalitesi ve hızlı olması kadar kolay erişilebilir olması da bizler için önemli bir husus.” değerlendirmesinde bulundu.

Dönmez, borçtan kaynaklı kesintilerin resmi ve dini bayramlar ile cuma, cumartesi ve pazar günleri yapılmamasına ilişkin uygulamanın da hayata geçirildiğini hatırlattı.

Yeni dağıtım şebekesi modelleri ve teknolojilerinin öneminin de altını çizen Dönmez, şöyle devam etti:

“Önümüzdeki yılların en önemli konu başlıklarından biri elektrikli otomobiller olacak. 2030’a kadar elektrikli araç şebeke altyapısı için 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Dağıtık enerji üretimi özellikle ana şebekeye binen yükün azaltılması açısından önemli. Bu nedenle, 2030’a kadar dağıtık üretim ve yenilenebilir enerji teknolojileri için 2 milyar dolarlık şebeke yatırımı yapılması gerekiyor.”

Bakan Dönmez, siber güvenlik ve dijital dönüşümün sektör için kritik olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

“Dijital olgunluk seviyemizi artıracak uygulamaları hayata geçirdikçe, tüketici memnuniyeti ve şebeke güvenliğimiz de aynı oranda artacak. Sektörel siber atak dağılımına geldiğimizde ise orada oldukça popüler olduğumuzu görüyoruz. Siber saldırıların yüzde 11’i enerji sektörüne yapılıyor. Yaklaşık 9 siber ataktan 1’inin enerji sektörüne yapılıyor olması dijital güvenlik meselesinin önemini gösteriyor.”​​​​​​​

.

.
AA

Elektrikli araç ve yenilenebilir enerji teknolojilerine 3 milyar dolarlık altyapı yatırımı planlanıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Yatırım
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleHaliç’i kaderine terk etmeyeceğiz, kaderine terk edilmesine müsaade etmeyeceğiz
Next Article Yalova’daki meslek lisesinin “Yalın Model Fabrika Sınıfı” donanımlı eleman yetiştiriyor
chagod

Related Posts

İstanbul turizmde Avrupa destinasyonlarını geçti

30.06.2022 EKONOMİ By berniespahn0

OPEC+ grubu ağustosta günlük 648 bin varil üretim artışına gidecek

30.06.2022 EKONOMİ By lestervanguilder

Bitcoin’in fiyatı yeniden 19 bin doların altını gördü

30.06.2022 EKONOMİ By meganbromley266

Trakya’dan mayıs ayında 274,3 milyon dolarlık ihracat yapıldı

30.06.2022 EKONOMİ By orvillelott649
Add A Comment

Leave A Reply Cancel Reply

Flaş Haber
SPOR

19. Akdeniz Oyunları’nın erkekler 100 metre yarışında milli atletlerden bir altın, bir gümüş madalya

By corinamattes930.06.2022

Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nın erkekler 100 metre yarışında milli atletlerden Jak Ali Harvey altın, Ramil Guliyev gümüş madalya kazandı.

Gündem

Türkiye ile yapılan anlaşmanın yüzde yüz arkasındayız

By deliastanton30230.06.2022

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye ile yapılan anlaşmanın yüzde yüz arkasında olduklarını söyledi.

Gündem

Rize’de kenevir fabrikası kurulması için çalışmalara başlandı

By angelicabernays30.06.2022

Rize'de kenevir fabrikası kurulması amacıyla çalışmalara başlandı.

Gündem

Bakan Karaismailoğlu selden etkilenen Düzce’de incelemelerde bulundu

By flortalbott330.06.2022

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, selden etkilenen Düzce'yi ziyaret etti.

DÜNYA

Putin, Batı’nın tarım ürünlerinin üretim sürecini istikrarsızlaştırdığını söyledi

By luisbennetts1830.06.2022

Rusya Devlet Başkanı Putin, Batılı ülkelerin kısıtlamalar getirerek dünyada tarım ürünlerinin üretim sürecini istikrarsızlaştırdığını belirterek, "Yaptırımlar nedeniyle bozulan tedarik zincirlerinin yeniden oluşturulması son derece önemlidir." dedi.

Futbol

Fenerbahçe, Hull City ile dostluk maçı yapacak

By vishdam30.06.2022

Fenerbahçe, İngiltere Championship takımlarından Hull City ile dostluk maçı oynayacak.

Haberimizde
Facebook Twitter Instagram Pinterest Vimeo YouTube Tumblr LinkedIn TikTok Telegram RSS
  • Flaş Haber
  • Manşet
  • Son Haberler
  • Gündem
  • Haber Manşet
  • Ulusal Haberler
  • DÜNYA
  • Dünya Manşetleri
  • ŞİRKETLER
  • EKONOMİ
© 2022 Haberimizde. tüm hakları saklıdır Haberimizde. .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Go to mobile version