Haberimizde
  • Anasayfa
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • YEREL
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR
  • YAŞAM
  • OTOMOBİL
Facebook Twitter Instagram
Haberimizde
Facebook Twitter Instagram
Subscribe
  • ANASAYFA
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR
  • YEREL
  • OTOMOBİL
  • YAŞAM
Haberimizde
haberimizde Anasayfa » Siemens ile Türk-Alman Üniversitesi’nden dijital endüstride iş birliği

Siemens ile Türk-Alman Üniversitesi’nden dijital endüstride iş birliği

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ile iş birliğine giden Siemens Türkiye, geleceğe yön verecek önemli konuların başında gelen dijital endüstri alanındaki laboratuvarını hizmete açtı

ralfcardoza45By ralfcardoza4516.06.2022Updated:16.06.2022
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Siemens ile Türk-Alman Üniversitesi’nden dijital endüstride iş birliği
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Siemens ile Türk-Alman Üniversitesi’nden dijital endüstride iş birliği

Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ile iş birliğine giden Siemens Türkiye, geleceğe yön verecek önemli konuların başında gelen dijital endüstri alanındaki laboratuvarını hizmete açtı

İSTANBUL (AA) – Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) ile iş birliğine giden Siemens Türkiye, geleceğe yön verecek önemli konuların başında gelen dijital endüstri alanındaki laboratuvarını hizmete açtı.

Siemens Türkiye açıklamasına göre, şirket, ülkede teknoloji ve inovasyonun gelişimine katkı sağlamak ve bu konuda nitelikli nesiller yetiştirmek adına kurduğu iş birliklerine devam ediyor.

Son olarak TAÜ ile iş birliğine giden şirket, bu kapsamda özellikle dijital endüstri uygulamalarının gelişimine katkı sağlayacak. TAÜ bünyesinde kurulan Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarının açılış töreni, TAÜ Beykoz Kampüsü’nde gerçekleştirildi.

Açılışı gerçekleştirilen Siemens Dijital Endüstri Laboratuvarı, altyapı desteği sağlayacağı pek çok çeşitli alandan eğitim programıyla Türkiye’de Dijital Otomasyon alanında öncü mühendisler yetiştirmeyi hedefliyor. Laboratuvarlar, mühendislik başta olmak üzere dijitalleşen ve otomatize olmaya hazır pek çok alanda çalışılmasına katkı sağlayarak, ilgili alanlarda yetkin kişilerin çalışmalarına imkân tanıyor.

Siemens Türkiye, Part-Time Öğrenci Programı kapsamında her yıl TAÜ ile 4. Sınıf Mekatronik veya Informatik Bölümü öğrencilerine yarı zamanlı çalışma imkânı sunuyor ve mezuniyetlerinden sonra AR-GE bölümünde istihdam olanağı da sağlıyor.

Mekatronik ve Informatik ders müfredat içeriklerine de destek veren Siemens Türkiye’den uzmanlar, kendi alanları ile ilgili derslere katılıyor. Bu sayede şirket, TAÜ–Siemens Robotik Programı kapsamında STEM’e ilginin artmasına ve üniversite öğrencilerinin pratik çalışma imkânı kazanarak daha yetkin bir şekilde mezun olmalarına katkı sağlıyor.

Gelecek yıl için TAÜ Makina Bölümü Temel Staj Laboratuvarı kurulması için de çalışmalarını sürdüren Siemens Türkiye, aynı zamanda Siemens Kartal kampüsünde TAÜ – Siemens Digital Teknolojiler sertifika programı ve Master programı verilmesi konusunda da faaliyetlerine devam ediyor.

– ‘Günümüze ve geleceğe yön veren alanları düşündüğümüzde dijital endüstrilerin ilk sıralarda geldiğini görüyoruz’

Açıklamada görüşlerine yer verilen Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Hüseyin Gelis, mühendislik ve teknoloji şirketi olduklarını ve en önemli yetkinlik alanları olan inovasyonun gelişimine katkıda bulunmayı sorumluluklarından biri olarak gördüklerini ifade etti.

Gelis, ‘Ülkemizdeki uzman açığını kapatmak için üniversite-iş dünyası birlikteliklerinin çok önemli olduğunun bilinciyle Türk-Alman Üniversitesi ile başlayan iş birliğimizin memnuniyetini yaşıyoruz.’ ifadelerini kullandı.

TAÜ’nün kısa sürede gelmiş olduğu seviyenin gelecek için umut olduğunu kaydeden Gelis, eğitim alanında gerçekleştirmekte oldukları iş birliklerinin TAÜ’nün araştırma kapasitesinin gelişmesiyle önümüzdeki yıllarda araştırma alanında da artırmasını arzuladıklarını aktardı.

Gelis, TAÜ’ye endüstriyel otomasyon ve dijital ikiz teknolojilerinin uygulama derslerinin gerçekleştirileceği bir eğitim laboratuvarı kurduklarını ifade ederek, şu değerlendirmelerde bulundu:

‘Günümüze ve geleceğe yön veren alanları düşündüğümüzde dijital endüstrilerin ilk sıralarda geldiğini görüyoruz. Ancak bu alanda teorik bilgilerin pratik uygulamalarla desteklenmesi çok önemli. Bu alanda geleceğin uygulayıcıları olan öğrencilerin daha yolun başındayken güçlü bir temel edinmesi gerekiyor. Bu temel, sentez becerilerini geliştirmeleri, böylece gençlerimize yeni sorunlara yeni yanıtlar üretebilmeleri için gerekli iç görü ve donanım ile inovatif fikirler üretebilen, açık fikirli gençlerin yetişmesine önemli bir katkı sağlıyor.’

Siemens Türkiye AR-GE Merkezi ve IT Direktörü Erdem Alptekin ise AR-GE’nin en güçlü oldukları konulardan biri olduğunu belirterek, Siemens’in dünya çapında AR-GE’ye ayırdığı bütçenin 4,9 milyar dolar olduğunu ve sadece AR-GE’de 42 binden fazla yetkin ve dinamik mühendisin görev aldığını belirtti.

Alptekin, ‘İnovasyondaki yetkinliğimizle 4 bin 480 buluşa imza atan ve 2 bin 520 patent başvurusuna sahip bir kuruluş olarak bu alanda lider firmalardan biriyiz. Siemens Türkiye’nin AR-GE’ye harcama yatırım ise yaklaşık 55 milyon avro olup, 900 AR-GE çalışanımız ile Ankara, İstanbul, İzmir olmak üzere 3 AR-GE Merkezimizde faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.’ ifadelerini kullandı.


AA

Siemens ile Türk-Alman Üniversitesi’nden dijital endüstride iş birliği

Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleTürkiye’de ilk kez düzenlenen Plak Atışları Grand Prix’sine yoğun ilgi memnun etti
Next Article Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan uluslararası kuruluşlara ‘YPG/PKK’ya karşı harekete geçin’ çağrısı
ralfcardoza45

Related Posts

Kurban Bayramı’nda kurumsal hediyeler MultiGift ile çok avantajlı

30.06.2022 ŞİRKETLER By logansanford89

Bereket Sigorta’da görev değişikliği

30.06.2022 ŞİRKETLER By justine6319

Bera Alanya Otel, 30 milyon liralık yeni aile havuzunu hizmete aldı

30.06.2022 ŞİRKETLER By kathybentley8

Torkulu genç bisikletçi milli takımda

30.06.2022 ŞİRKETLER By trinah46246
Add A Comment

Leave A Reply Cancel Reply

Flaş Haber
podcast

Rusya, NATO zirvesine nasıl bakıyor?

By brittneyfredrick30.06.2022

NATO’nun Rusya’ya tehdit olarak resmen ilan etmesi ve İsveç ile Finlandiya’nın üyelik sürecini başlatması Moskova’da nasıl karşılandı? Anadolu Ajansı Asya-Kafkasya Editörü Tolga Özgenç, artık iki kutup arasında büyük bir kırılma oluştuğunu anlattı.

Gündem

Ankara’da sağanak sonrası meydana gelen su baskınında bir kişi hayatını kaybetti

By venus1100336530.06.2022

Ankara Valisi Şahin, kentte yaşanan sağanak sonrası meydana gelen su baskını nedeniyle bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Dünyadan Spor

Geçen yılın finalisti Karolina Pliskova, Wimbledon’a 2. turda veda etti

By jaimiepippin30.06.2022

Sezonun üçüncü grand slam tenis turnuvası Wimbledon'da kadınların 6 numaralı seribaşı Karolina Pliskova, Katie Boulter'e 2-1 yenilerek 2. turda elendi.

DÜNYA

Gıda durumunun trajik hale gelmemesi için önlemler alınması gerekiyor

By sheilabrower1830.06.2022

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gıda piyasalarındaki durumun trajik hale gelmemesi için önlemlerin alınması gerektiğini belirtti.

SPOR

Milli judocu Vedat Albayrak altın madalya kazandı

By romadebavay086230.06.2022

DÜNYA

Macron, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımına ilişkin adımından memnun

By rosamondwainwrig30.06.2022

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya katılımına ilişkin ittifaktaki fikir birliğine katılmasından memnun olduğunu söyledi.

Haberimizde
Facebook Twitter Instagram Pinterest Vimeo YouTube Tumblr LinkedIn TikTok Telegram RSS
  • Flaş Haber
  • Manşet
  • Son Haberler
  • Gündem
  • Haber Manşet
  • Ulusal Haberler
  • DÜNYA
  • Dünya Manşetleri
  • ŞİRKETLER
  • EKONOMİ
© 2022 Haberimizde. tüm hakları saklıdır Haberimizde. .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Go to mobile version