Haberimizde
  • Anasayfa
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • YEREL
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • KÜLTÜR
  • YAŞAM
  • OTOMOBİL
Facebook Twitter Instagram
Haberimizde
Facebook Twitter Instagram
Subscribe
  • ANASAYFA
  • DÜNYA
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR
  • YEREL
  • OTOMOBİL
  • YAŞAM
Haberimizde
haberimizde Anasayfa » Türkiye’de ilk kez düzenlenen Plak Atışları Grand Prix’sine yoğun ilgi memnun etti

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Plak Atışları Grand Prix’sine yoğun ilgi memnun etti

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Gürsel Çolakoğlu, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen ISSF Plak Atışları Grand Prix'sine 16'sı Türk, 91'i yabancı 107 sporcunun katılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
theresesam5By theresesam516.06.2022Updated:16.06.2022
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Türkiye’de ilk kez düzenlenen Plak Atışları Grand Prix’sine yoğun ilgi memnun etti
Share
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Plak Atışları Grand Prix’sine yoğun ilgi memnun etti

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkanı Gürsel Çolakoğlu, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen ISSF Plak Atışları Grand Prix'sine 16'sı Türk, 91'i yabancı 107 sporcunun katılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Konya

Çolakoğlu, organizasyonla ilgili AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, bu yarışmanın ardından alacakları olumlu referansla daha fazla uluslararası yarışmayı Türkiye’ye düzenlemeyi hedeflediklerini anlattı.

Konya’daki Saraçoğlu Uluslararası Atış Poligonu’nda düzenlenen ISSF Plak Atışları Grand Prix, 19 ülkeden 107 sporcunun katıldığını hatırlatan Çolakoğlu, katılımın beklentilerinin çok üzerinde gerçekleştiğini dile getirdi.

Grand Prix’in hemen ardından Akdeniz Oyunları’nın başlayacağına hatırlatan Çolakoğlu, “Buraya gelen birçok sporcu Akdeniz Oyunları’na da gidecek. O yüzden burası iklimi itibarıyla sporculara bir prova imkanı da sunuyor. Çok ilginçtir şu an burada Singapur’dan, Tayland’dan bile sporcular bulunuyor. Tabii bundan gurur duyuyorum. Çünkü hiç beklemediğimiz ülkelerin bile ilgisi çok güzel. Burada kamp yapmak isteyen ülkeler var.” diye konuştu.

“Dünya Kupası’nı da buraya almak istiyoruz”

Türkiye’nin atıcılık sporunda ve tesisleşmede her geçen gün daha iyi bir noktaya geldiğine dikkati çeken Çolakoğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye gerçekten spor konusunda müthiş şeyler başarıyor. Yapılan büyük projelerin faydalarını görüyoruz. İslam ülkelerinin bize karşı ilgisi de arttı. Böyle bir poligon beklemediklerini söylediler. İslami Dayanışma Oyunları’na da bunun için daha fazla sporcu geleceğini bekliyoruz. Bu organizasyonun bir önemi daha var. Şu anda Uluslararası Atıcılık Sporları Federasyonunun bir yetkilisi gözlemci olarak burada bizi denetliyor. Bırakacağımız olumlu izlenimle Dünya Kupası’nı da buraya almak istiyoruz.”

Çolakoğlu, organizasyonun Paris Olimpiyatları için kota vermese de sıralamalarda avantaj sağlayacağı için de önemsendiğini ifade etti.

Olimpiyat şampiyonlarının beğenisini kazandı

Organizasyona katılan sporculardan olimpiyat şampiyonu Hırvat atıcı Josip Glasnovic de müsabakaların kendisi için gayet güzel geçtiğini söyledi.

Poligonu ve organizasyonu çok beğendiğini vurgulayan Glasnovic, şöyle devam etti:

“Bu Türkiye’ye ikinci gelişim. Daha önceden Dünya Kupası finali için İzmir’e gelmiştim. Buradan bir sonraki müsabakalar Akdeniz Oyunları. Ülkemizden iki sporcu gidebiliyor. Bir tanesi benim. Burası güzel bir prova imkanı sunuyor. Asıl sonrasında yapılacak dünya ve Avrupa şampiyonaları benim için çok önemli. Çünkü bu iki müsabaka olimpiyat kotası veriyor. Olimpiyat kotası alırsam gideceğim beşinci olimpiyat olacak.”

Olimpiyat şampiyonu bir diğer Hırvat sporcu Giovanni Cernogoraz ise Türkiye’ye ikinci gelişi olduğunu belirterek, “Daha önce 2013 yılında Akdeniz Oyunları’na gelmiştim. Bu ülkeyi seviyorum. Bu poligonu beğendim. Organizasyon çok güzel. Hem konaklama, hem de ulaşım imkanı çok güzel. Çok memnunum. Tabii asıl büyük hedefim bu seneki Avrupa ve dünya şampiyonaları. Burası da onun için önemli bir hazırlık organizasyonu. Bu müsabakalar sonucunda eksiklerimi görüp ona göre çalışmalarıma devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.

.

.
AA

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Plak Atışları Grand Prix’sine yoğun ilgi memnun etti

İlgi̇ ISSF Plak Atışları Grand Prix Konya Türkiye yabancı sporcular
Share. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Email
Previous ArticleKaleseramik’in sağladığı güçlü istihdam SGK tarafından belgelendi
Next Article Siemens ile Türk-Alman Üniversitesi’nden dijital endüstride iş birliği
theresesam5

Related Posts

Beşiktaş, Cenk Tosun ile anlaşmaya vardı

02.07.2022 Futbol By hamishsykes710

Türkmen doğal gazının Türkiye’ye taşınmasına ilişkin çalışmalarda sona yaklaşıldı

02.07.2022 EKONOMİ By waylonschultz97

Milli judocu Tuğçe Beder’den Avrupa Açık Kupası’nda altın madalya

02.07.2022 Dünyadan Spor By ieshamcculloch

Milli judocu İrem Korkmaz, Avrupa Açık Kupası’nda gümüş madalya kazandı

02.07.2022 Dünyadan Spor By mandymunger0380
Add A Comment

Leave A Reply Cancel Reply

Flaş Haber
Futbol

Beşiktaş, Cenk Tosun ile anlaşmaya vardı

By hamishsykes71002.07.2022

Beşiktaş Kulübü, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla, milli futbolcu Cenk Tosun'u kadrosuna kattığını duyurdu.

Gündem

Müküs Çayı’na düşen hemşireyi arama çalışmaları devam ediyor

By fredrickschipper02.07.2022

Siirt'in Pervari ilçesinde, piknik yaptıkları sırada Müküs Çayı'na düşen arkadaşını kurtarmak isterken akıntıya kapılan hemşire Eyüp Güneş'i arama çalışmaları sürüyor.

EKONOMİ

Türkmen doğal gazının Türkiye’ye taşınmasına ilişkin çalışmalarda sona yaklaşıldı

By waylonschultz9702.07.2022

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkmenistan doğal gazının Türkiye’ye ulaştırılması için 3 alternatif üzerinde çalışıldığını ve çalışmalarda sona yaklaşıldığını açıkladı.

Gündem

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD’li Senatör Graham ile görüştü

By zolmar02.07.2022

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'li Senatör Lindsay Graham ile Mabeyn Köşkü'nde görüşme gerçekleştirdi.

Dünyadan Spor

Milli judocu Tuğçe Beder’den Avrupa Açık Kupası’nda altın madalya

By ieshamcculloch02.07.2022

Milli judocu Tuğçe Beder, Romanya'da düzenlenen Avrupa Açık Kupası'nda kadınlar 48 kiloda altın madalya kazandı.

Dünyadan Spor

Milli judocu İrem Korkmaz, Avrupa Açık Kupası’nda gümüş madalya kazandı

By mandymunger038002.07.2022

Milli judocu İrem Korkmaz, Romanya'da düzenlenen Avrupa Açık Kupası'nda kadınlar 57 kiloda gümüş madalyanın sahibi oldu.

Haberimizde
Facebook Twitter Instagram Pinterest Vimeo YouTube Tumblr LinkedIn TikTok Telegram RSS
  • Flaş Haber
  • Manşet
  • Son Haberler
  • Gündem
  • Haber Manşet
  • Ulusal Haberler
  • DÜNYA
  • Dünya Manşetleri
  • ŞİRKETLER
  • EKONOMİ
© 2022 Haberimizde. tüm hakları saklıdır Haberimizde. .

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.

Go to mobile version